Friday, December 16, 2016

HADIAH HARI NATAL DARI SEORANG STRANGER

Hari ini hari bersejarah. Aku terima hadiah di pagi hari. Melalui online.

Lepas subuh, aku cuba bermalas-malasan atas tilam sambil layan twitter. Aku skrol sedikit demi sedikit tweet-tweet yang aku terlepas sepanjang malam. Sesekali tweet baru melintas timeline. Aku nampak nama Lin. Dia tweet bertanya, "What do you want for christmas?". Pagi-pagi begini aku jarang serius lantas aku retweet, "All i want for christmas is you". Ya, itu lagu Mariah Carey yang sangat popular menjelang perayaan hari Natal.

Tak lama kemudian dia tanya aku sama ada jika aku diberi pilihan antara kasut sukan dan ipod, aku pilih yang mana satu. Sudah tentu aku pilih ipod sebab kasut sukan aku dah ada. Kemudian dia minta nombor akaun bank. Aku panik. Lin ni betul ke tidak?

Dia tanya lagi, "awak betul nak sihat?" dan dah tentu la aku jawab, "Ya" sebab malam sebelum ni aku ada kata aku mahu serius kawal pemakanan dan bersenam.

Tak lama lepas aku DM nombor akaun aku, dia kata dia dah transfer sejumlah wang untuk aku beli ipod. Aku dah macam dalam situasi OMG moment. Aku cubit lengan dan aku pasti aku bukan bermimpi.

Ini kali pertama aku terima something yang significantly mahal dari seorang stranger. Aku cuma kenal dia ni Twitter dan Instagram sahaja. Tak perasan kalau pernah jumpa dia in real life.

Lin, if you read this, terima kasih banyak banyak. Terima kasih sebab tak terlalu memaksa saya untuk turunkan berat badan. Terima kasih sebab selalu kongsi IG makanan kesihatan. Terima kasih atas ipod ini, boleh saya dengar lagu masa berlari atas treadmill nanti.

Aturan Tuhan cantik sekali. Saat seorang give up on me, someone still believe that i can do. And i will not let you down.

1 comment:

Komenlah Aku