Wednesday, November 16, 2011

SEKSUALITI KELIRU :)

Lokasi : Restoren Ayam Penyet Ria, Plaza Angsana.
Masa : Dinner

Ayah belanja kami sekeluarga sempena ulangtahun kelahiran aku. Kami sambut awal sehari sebab pada hari kejadian merupakan hari kerja. Malam hari kerja biasa kami makan dekat rumah je sebab malas nak keluar. So, takkan nak sambut ulangtahun kelahiran makan biasa-biasa plak, kan?

So, oleh kerana selalu dengar artis-artis dan kawan-kawan menggambarkan betapa sedapnya nasi ayam penyet di Restoren Ayam Penyet Ria, Sunway Pyramid, aku pun rasa teruja nak pergi makan di restoren yang orang kata sedap ni. Tapi di cawangan Johor Bahru.

Bila kami duduk di kubikel, seorang pelayan datang membawa senarai menu. Kami pilihan makanan ikut sedap tekak. Sementara itu, mata kami memberi signal sesama kami. Ada gelak bisu yang cuma diluahkan. Selepas pelayan itu pergi, terhambur segala yang terbuku di mulut.

HAHAHAHAHA.

Tiba-tiba datang sepasang pemuda-pemudi duduk di belakang kubikel kami. Pelayan yang sama datang menghulurkan senarai menu.

"Nanti kami panggil bila nak order" Ujar pemuda itu kepada pelayan. Sopan.

Kami menanti dengan tabah. Tunggu pasangan tadi nak order.

"Kak!... Ermm.. Bang!... Erm..." Pemuda tersebut cuba panggil pelayan yang sedang agak sibuk.

"Ish awak ni.. Panggil dia akak la... Nanti kecik ati dia." Ujar si pemudi.

"Ish.. Tak nak la... Kan dia tu lelaki. Kang kecik hati plak." Balas si pemuda lalu membuat isyarat memanggil yang universal. Petik jari sambil lambai tangan.

Kami sekeluarga : HAHAHAHAHAHA

Kami yang keliru oi. Kami yang serba salah oi.

1 comment:

  1. macam masa beli mee goreng kat pasar malam segamat baru.
    konfius nak panggil ape.

    ReplyDelete

Komenlah Aku