Tuesday, December 07, 2010

MACAM BIASA AWAL TAHUN

SELAMAT TAHUN BARU HIJRAH.

Seperti tahun baru masihi, aku masih mahu memasang hajat macam manusia-manusia lain supaya kehidupan aku ini seperti ada matlamat. Dan bukan macam robot. Buat benda yang sama sahaja. Sepanjang tahun. Macam robot. Boring dan memboringkan.

1. Misi mencari calon isteri solehah masih lagi berjalan seperti biasa. Man-man sahaja. Tiada yang agresif. Tapi masih berjalan. Jangan berhenti. Bak kata orang tua, sikit-sikit lama-lama dapat bukit.

2. Sempena dah dapat kerja baru, kerja mesti bersungguh la sikit. Fokus aku cuma boleh bagi parent duit sikit, simpan untuk kahwin dan dapat berjalan tengok tempat orang a.k.a berholiday. Asyik dengar orang saja yang pergi hoilday. Aku pun nak pergi juga. Tahun ini aku pula yang mesti berjalan woh!

3. Nak jaga kesihatan sikit la rasanya. Pergi medical check up setahun sekali ke, register nama dekat Gym ke, amalkan cara makanan yang sihat ke. Bagi nampak gemuk tapi kalau ajak jogging 5 km masih steady lari laju. Baru la potential makwe tengok boleh terus jatuh cinta.

4. Lagi satu, rasanya nak angkat kereta la satu. Tengok la mana kereta yang mampu. Secondhand boleh, first hand pun boleh. Elakkan aku beli kereta curi je. Hahaha.

5. Last but not least, bayar hutang PTPTN yang dah banyak melampau.Padan muka. Siapa suruh pinjam banyak-banyak? Kalau kena blacklist, macam mana nak pergi Umrah?

****6. Nak tulis entri yang seronok-seronok dan buat orang senyum dan senang hati. Kalau dapat buat orang ketawa dan senyum pun aku dah rasa senang hati. Tiba-tiba teringat lagu "Senyum" pulak. Kacak luar kacak dalam kacak dengar sini, kalau saya senyum awak mesti senyum sekali. Hehehe.

3 comments:

  1. INI RUPANYA MAKHLUK YG TAK BAYAR PTPTN!!...

    hehehe..=P

    ReplyDelete
  2. Encik wiwin..
    Ustat saye dulu ade pesan.Nak dapat isteri solehah, lelakinye kena jadi soleh dulu..Baru ade magnet nak cari yang solehah tu

    keta tu, asal molek ok je wak. second hand pun ok ape kalau pandai jage.
    (bole simpan duit nak kawin lebeh sikit..banyak belanje ooo..pecayelah)

    ReplyDelete

Komenlah Aku