Thursday, March 15, 2012

BEBERAPA KETIKA HILANG DAN AKU MUNCUL DENGAN PROJEK BARU.


Beberapa ketika kebelakangan ini, aku sibuk mencari peluang pekerjaan baru sehingga aku lupa yang aku mempunyai blog dan terabai buat sekian lamanya. So, hari ini aku cuba luangkan masa untuk kemas kini dengan beberapa berita.

1) Kurang dari sebulan lagi aku akan menamatkan khidmat aku di pejabat majikan aku sekarang. Ingin mencari majikan lain yang dapat membimbing aku untuk menambahkan ilmu sebelum aku set target untuk cari majikan yang berprofil tinggi. Kerja sekarang? Lebih kepada bersihkan sisa kerja orang yang terbengkalai. Bak kata orang putih, "Cleaning people's shit".

2) Projek terkini aku sekarang adalah menerbitkan naskah-naskah yang aku rasa perlu untuk dibukukan. Lihat gambar. Itu adalah cover buku pertama aku yang bernaung di bawah nama MoQue Press yang berada di bawah nasihat KKS Media. Dengan sedikit tunjuk ajar oleh beberapa orang otai dan berbekalkan segenggam passion, lepas buku Freecabi ini keluar pada 17 Mac 2012, aku ada merancang untuk projek-projek seterusnya. Kamu akan nampak perbezaan buku-buku terbitan MoQue Press dan terbitan indie yang lain. Dari segi genre, cover buku dan harga.

Untuk sesiapa yang berminat nak beli boleh emel saya dan saya akan reply dengan cara-cara membeli.
 
Tajuk : Freecabi Reman 7 Hari
Harga : RM 6.00
Emel : fikri.misti@gmail.com
Sinopsis : Pengalaman seorang kawan yang ditahan reman. Selepas dibebaskan dia berkongsi cerita dengan kawan-kawan melalui medium media sosial twitter. Tweet-nya dikumpulkan dan dibuku untuk dikongsi dengan remaja lain.

3) Aku sambung cerita esok. Tengah naik syeikh nak apply kerja kosong ni.

2 comments:

Komenlah Aku