Thursday, November 12, 2009

RANCANGAN MAKANAN TAMBAHAN

Sejak akhir-akhir ini minat aku terjurus pada satu. Muzik. Jenis lagu yang kena "tarik" tinggi. Mencabar tekak tu. Kalau tak minum air asam jawa lepas nyanyi memang tak sah. Tapi apa boleh buat, dah minat.

Tak kira waktu aku nyanyi. Dalam toilet. Tengah beratur nak ambil lauk. Tengah cari dokumen yang hilang. Kadang-kadang tu tengah ber"facebook" pun boleh nyanyi. Budak opis dah pandang slack je.

Lagi satu. Dek perjalanan pergi opis mengambil masa yang agak lama, nyanyi adalah opsyen terbaik menghilangkan boring. Lantak pi la orang tengok aku "tarik feel" lagu Isabella sampai tutup-tutup mata. Yang penting aku tak boring pergi kerja.

Sampai la suatu ketika, aku berubah ke minat yang lain.

Suatu hari, dalam perjalanan pulang dari opis, aku try nak "tarik" lagu Isabella macam biasa. Sampai satu selekoh nak turun bukit tu, makin galak aku tarik lagu. Motor pun dah masuk 150km/j dah. Seronok. Ye-lah, angin berderu-deru ke muka. Macam video klip lagu rock.

"Diaaaaa...... Isabelll.......aaaaaaaaaap.....ptuih!"

Dan petang itu juga aku berhenti tepi jalan buat pertama kalinya untuk menikmati rancangan makanan tambahan : Kumbang Tanduk. Macam takde mulut lain dia nak masuk.

1 comment:

  1. wah...kita ada pengalaman yang sama...cuma benda yang masuk mulut tu berbeza sikit...kertas, daun, serangge pun ade..

    biase la nak tarik tinggi mulut kene bukak ye tak...

    ReplyDelete

Komenlah Aku