Tuesday, April 21, 2009

2 OFFICER DOWN, 4 REMAIN UNCONCIOUS

Wah, orang kata paper "Kenegaraan" ni senang je. Macam makan kacang. Senang yang macam mana tu, haa.... itu yang kita tak tahu. Ada juga yang kata, tutup mata pun jawap. Ermmm... Aku pasti borang OMR dia tu guna braille. Dalam senang-senang paper ni pun, ada juga yang fail. Apecer?

Dalam masa 2 jam, aku dikehendaki menjawab 100 soalan yang macam-macam. So, dalam 2 jam tu, tak mungkin la aku dok serius memanjang jawap soalan. 2,3 minit berangan tu, ada-laa...

Antara soalan yang kacang dan jenis-jenis tutup-mata-pun-boleh-jawap itu adalah:

53. Gerakan Parti Komunis Malaya (PKM) bermula pada tahun 1942 dan berakhir di....
a) Perjanjian Pangkor
b) Perjanjian Bangkok
c) Perjanjian Hadyai
d) Perjanjian Phuket

p/s: Dulu-dulu aku dengar, siapa yang terer jawap soalan sejarah, ada can nak jadi peguam. Ada beran nak jawap?

6 comments:

  1. entah le..aku rase A dgn B dah out. Perjanjian pangkor mase zaman british dulu nun kat perak.

    ReplyDelete
  2. Ha ha ha. kau tak boleh jadi lawyer la kalau macam tu.

    ReplyDelete
  3. bukan kat baling ke jawapan die?

    ReplyDelete
  4. Salah bai, Perjanjian Baling tak berhasil.

    ReplyDelete
  5. Salah jugak la bai. Aku bagi Hint.

    Perjanjian ni berlaku tahun 1989.

    ReplyDelete

Komenlah Aku